Vi är mecon

Din erfarna industripartner

Med ett stort lösningsfokus och med behoven i centrum arbetar vi tillsammans med våra kunder för att leverera högkvalitativa lösningar som hjälper dig som kund att nå era mål.

Vi är mecon

Så kan vi hjälpa dig

Vårt erbjudande vänder sig främst mot företag inom den tunga industrin där vi har lång och gedigen erfarenhet och vet vad som krävs för att leverera ett bra resultat.

Vi tar gärna på oss totalentreprenader där vi får möjlighet att implementera vårt helhetstänk från ax till limpa.

Projektledning är en naturlig del av vårt konsultation och konstruktionsarbete vilket gjort att vi gladeligen tar på oss rena projektledaruppdrag också. Som Certifierade projektledare omsätter vi gärna våra kunskaper till välskötta projekt.

Våra konstruktörer och projektledare har många års vana från branschen.

Våra lösningar är kostnadseffektiva och kundanpassade, och tack vare vårt samarbete med tillverkande underleverantörer kan vi leverera nyckelfärdiga anläggningar som är både underhållsvänliga och garanterar en bra driftklarhet som håller i många år.

Vi har dessutom ett nära samarbete med våra kunder och våra tjänster finns alltid i närhet till kunden. Det är enkelt att arbeta med oss.

Med hjälp av vår FARO focus 3D-scanner skapar vi ett aktuellt underlag av omgivningen. Detta är ovärderligt för att i en konstruktionsmiljö inte missa detaljer som annars kan leda till kollisioner m.m.

3D-scanning ger flertalet fördelar än att utgå från gamla ritningar. Tex:

  • As built: I verkligheten är det inte ovanligt med avvikelser från ritningar.
  • Ofta snabbare än att rita av från ritningar. Därmed billigare.
  • Vid montage identifieras fler hinder då scanningen visar verkligheten.
  • Mindre risk för fel än vid handmätning

Sammantaget kan scanningar bidra till billigare projekt, bättre lösningar och enklare montage

Storskalig projektplanering, utredningar, förstudier, CE-märkning, projektering och hållfasthetsberäkningar är några av de saker vi kan hjälpa er med.

Kompetent & erfaren

Vi är lyhörda och anpassningsbara

Mecon är ett konsult- och projekteringsföretag med lång erfarenhet inom industrin. Vi grundades år 1997 och har sedan dess samlat på oss flera decenniers yrkeserfarenhet inom vår bransch. Tillsammans med våra samarbetspartners och underleverantörer erbjuder vi flexibla totallösningar.

Genom att vara lyhörda kan vi erbjuda anpassade produkter som passar kundens specifika behov. Vi är också kända för att vara nytänkande och kreativa, även i traditionella lösningar. 

På Mecon är vi stolta över vår kompetens och vår förmåga att leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder. Vi strävar alltid efter att vara den bästa möjliga samarbetspartnern för våra kunder och att bidra till deras framgång. 

Ett hållbart samhälle

I samarbete med LTUs kurs med hållbarhet i fokus.

Kvalitetspolicy

Vår kvalitetspolicy bygger på leverans och servicenivå av hög kvalitet.

Certifikat

Vi är certifierade för att du som kund ska känna dig trygg.

Samarbeten

Vi arbetar ihop med LTU

Mecon har ett flerårigt samarbete med LTU där vi skapar CASE baserat på genomförda projekt. Kursen är en avancerad projektkurs med hållbarhet i fokus. Studenterna får samma grundförutsättningar som vi fått av vår kund och de får därefter ta fram en lösning. Vi representerar under kursen kundkontakten. Vi vill väva in aspekter kring tillverkning, montage, underhåll och användarvänlighet i studenternas tänk så att de kan ta det med sig vidare i deras karriärer.

Vi sponsrar gruppen med utskärning av plåtar för att bygga en skalenlig prototyp, på så vis blir det ytterligare en koppling mot verkligheten för studenterna.

Att något av dessa CASE eller liknande uppgifter skulle kunna växa och bli ett examensarbete är något vi är väldigt positivt inställda till.

Vårt syfte med att medverka i detta samarbete är att sprida vetskapen om vilka vi är, vad vi är bra på samt att förhoppningsvis få rekrytera nya drivna kollegor direkt från universitetet.

Organisation

Certifikat

Mecon AB är certifierade mot ISO 9001:2015, ISO 3834-2:2005 samt EN1090-1:2009+A1:2011 EXC1 och EXC2.

Detta innebär att som vår kund kan du vara trygg med att vi utför konstruktioner, projektledning och totalentreprenader mot dessa standarder på ett godkänt, strukturerat och kvalitetssäkrat sätt.

Mecon

Genom långsiktig hållbarhet värnar vi om en grön framtid

Organisation

Historia och utbredning

Erik Andersson och Robert Larsson är ägare av Mecon.

Företaget har ett tiotal stycken heltidsanställda och verkar i norra Sverige med utgångspunkt från Luleå, Gällivare och Kalmar där kontoren ligger.

På Mecon är vi mycket lyhörda gentemot våra kunders önskemål och behov. Vi strävar alltid efter att förstå den verkliga slutanvändaren för att kunna erbjuda produkter som är så välanpassade som möjligt.

Närhet

Vi arbetar nära våra kunder och är lyhörda och engagerade i våra kunders verksamhet och resultat.

Långsiktighet

Vi är långsiktiga och engagerade i allt vårt arbete och är en stabil och långsiktig partner.

Samverkan

Vi är kända för vårt nytänkande och vår kreativitet, även i traditionella lösningar.

Projekt

Referensprojekt

Här hittar du ett axplock av projekt som vi har genomfört tillsammans med våra kunder.